VACATURE COMMUNITY MANAGER

#vacature #social media

 

Community Manager

Wij zijn per direct op zoek  naar een Community Manager met de juiste Social Media en Online Marketing skills om ons team te versterken!

Over Community Networkz

Community networkz bouwt Social Networks en websites voor klanten. Dit doen we niet alleen met techniek maar ook met dagelijkse ondersteuning met onze Community Managers.
We zijn specialist in het beheren en laten groeien van de communities van onze klanten.

We werken voor hele mooie merken waaronder:

  • Julianatoren

  • Alpe d'HuZes

  • Apenheul

  • Holiday on Ice

  • TopGear

  • Van der Valk Hotels

  • NPO ….en zo nog vele mooie klanten.

Functie

Voor ons team van Community Managers zoeken we een nieuwe aanwinst.
Je bent een gedreven online specialist. Je hebt de laatste jaren ervaring opgedaan in het Social Media landschap en weet de ins- en outs van die nieuwe nieuwe vakgebied.

Je hebt minimaal MBO+ niveau en bent een absolute teamplayer. Daarnaast beschik je over een hoge dosis inlevingsvermogen. Je gaat werken voor verschillende merken en bent in staat je snel in te lezen en te indentificeren met merken.

 

Kennis

Als community manager kan je niet zonder de laatste kennis op social media en online marketing. Van nieuwe ontwikkelingen in het Facebook algoritme, tot veranderingen op instagram, tot een nieuwe speler in het social landschap; als community manager moet je er bovenop zitten. Je blijft je ontwikkelen en doorleren

Content creatie & coordinatie

Als community manager ben je verantwoordelijk voor het managen van een van onze klant communities. Een community moet gevoed worden met content. Hierbij zoek je de balans tussen content die vanuit de organisatie verteld moet worden en content die de community graag wil hebben.

Je bedenkt, ontwikkelt en plaatst de content

Monitoren

Posts en tweets plaatsen is niet de moeilijkste taak van een community manager. Maar het is heel belangrijk om je geplaatste berichten ook te volgen. Hoe zijn de reacties op de posts? Is er iemand met een klacht  of vraag? Komen mensen met storytelling of ideeën? Aan jou om dit te monitoren en actief mee om te gaan.

Advertising

Op de social media kanalen van onze klanten wordt veel gebruik gemaakt van  advertising. Als community manager ben jij het meest bezig met de content, jij weet als geen ander welke content geschikt is om te adverteren. Het is belangrijk dat je betrokken bent bij de inzet van social advertising.

Campagnes

Als het merk waar je voor werkt een campagne op gaat zetten, ben jij er nauw bij betrokken. Je zorgt ervoor dat jouw community een voortdurende stroom aan nieuwe groei realiseert. Een community manager kent de community het beste en weet uit ervaring wat best practices zijn.

Data en Advies

Om de community zo optimaal mogelijk te beheren, is het van groot belang om veel data te verzamelen.  Uit deze data kun je interessante analyses maken m.b.t de community en de groei doelstellingen, ook  kun je goed bepalen of de content nog steeds de juiste engagement krijgt en wat het effect is van advertising. Uit deze data trek je conclusies om je werkzaamheden dag op dag te verbeteren. Je pakt een adviesrol naar de klant

 

Als community manager ben je een Social duizendpoot, onmisbaar voor onze klanten die het belangrijk vindt om de juiste  interactie met hun doelgroep te hebben. Je bent de verbindende factor tussen merk en community, waarbij je het belang van de community altijd voorop stelt.

 

Aanbod

We bieden je een zeer interessante baan in een waanzinnig team.

Je gaat groeien en kennis opbouwen in de loop van je carrière bij ons.

We bieden je uiteraard een marktconform salaris met de bijbehorende gebruikelijke voorwaarden.

 

Interesse , mail je sollicitatie naar amina@community-networkz.com en wie weet spreken we je binnenkort

 

Community Networkz 2016