De overheid gebruikt Facebook om mensen naar stembus te krijgen


Facebookgebruikers in Nederland krijgen op 15 maart een opvallende herinnering te zien om te gaan stemmen. Er zal ook een optie komen om te laten dat je gestemd hebt om anderen ook aan te sporen om te gaan stemmen!

Dit werd eerder vandaag bekend gemaakt door Koninkrijksrelaties en het ministerie van Binnenlandse Zaken. Eenzelfde soort tool werd ook al eerder gebruikt tijdens het referendum in Engeland en bij de verkiezingen in de VS​.

Deze Voter Megaphone-bericht bevat naast de button 'ik heb gestemd' ook eentje met 'waar kan ik stemmen'. Je word dan door gestuurd naar een interactieve kaart waar je een adres kunt invoeren om zo alle stemlokalen in de buurt te vinden. Klik je op 'ik heb gestemd' dan kan je dat berocht door delen met vrienden en famillie. Deze tool wordt ingezet in het kader van de Elke Stem Telt campagne van het ministerie van Binnenlandse Zaken. "Ik ben blij dat we naast onze spotjes op tv en radio de samenwerking met Facebook zijn aangegaan om ook hét kanaal te kunnen inzetten dat zo populair is onder met name jongeren", zegt minister Plasterk. Deze kaart is gemaakt door Open State Foundation.


Featured Posts
Recent Posts