Facebook wil gebruikers met zelfmoordgedachtes helpen!


Facebook kan met hulp van haar algorithmes herkennen wanneer een gebruiker van plan zou zijn om zelfmoord te plegen. Mocht Facebook dit detecteren van een gebruiker dan wilt het bedrijf hem of haar hulp aan bieden. Het programma is tot nu toe alleen nog getest in de VS en het is de eerste keer dat kunstmatige intelligentie (KI) wordt gebruikt om berichten te analyseren. Facebook heeft in het verleden al eerder haar hulp aangeboden om mensen die mogelijk zouden denken aan zelfdoding maar tot nu toe wordt er alleen alarm geslagen door andere gebruikers. Nu zal het nieuwe programma naar de posts en de commentaren van een persoon bekijken en analyseren.

Het programma van Facebook geeft alarm wanneer iemand een post plaats over pijn of verdriet, maar zal ook kijken naar de reacties van de vrienden op de gebruiker zoals 'Gaat het allemaal goed met je' of 'Moet ik mij zorgen over je maken'. Vervolgens wordt een melding gestuurd naar een speciaal team bij Facebook en wordt er actie ondernomen.

Eerder introduceert Facebook ook een nieuwe functie om bij een livestream video een melding te maken, deze maakt het mogelijk om met een speciale knop alarm te slaan bij een live-opnamen en zo sneller kan worden ingegrepen. Als iemand een melding maakt dan krijg deze persoon van Facebook advies hoe ze het beste kunnen helpen in zon situatie.

#Facebook #socialmedia #zelfmoord #help #hulp #gebruikers #analiseren #CommunityNetworkz #algorithmes #kunstmatigeintelligentie #KI

Featured Posts
Recent Posts
Archive