WhatsApp for Business dit jaar in India!


Facebook die tot heden WhatsApp uit de inkomsten bron heeft gehouden, is van plan om daar verandering in te brengen.

De netwerk gigant werkt aan wat zij noemen WhatsApp for Business, Een platform die het mogelijk voor kleine bedrijven om verschillende versies van de messaging app te downloaden. WhatsApp for Business zit momenteel nog in de test fase. Op het eerste gezicht lijkt WhatsApp for Business misschien wel op Facebook at Work, of zelfs op zijn rivaal Slack - wat ook een communicatie platform is voor bedrijven. Maar wat het bedrijf benadrukt is dat zij iets anders in gedachten hebben. "Het gaat om bedrijven die kleiner zijn dan 10 man en die behoefte hebben aan een mobile cliënt die hen helpt het managen makkelijker te maken of het nou gaat om het beheer van klantcontact lijsten of multi-agent support," aldus Brian Acton, medeoprichter van WhatsApp, in een interview." Facebook for Work is voor de grote ondernemingen, zoals International Business Machines Corp., die duizenden mensen in dienst hebben, aldus Acton. Aan de andere kant heb je dus WhatsApp for Business. Dit is voor de miljoenen kleine handelaren zoals buurtwinkel die al gebruik maken van WhatsApp en graag willen doorgroeien Facebook die acht jaar geleden 19 miljard neer tikte voor de instant messaging platform kan nu dan eindelijk zijn geld terug verdienen. In 2014 werd er zelfs gesproken voor advertenties op de app maar daar is tot heden nog niet zoveel mee gedaan. Acton zei dat het nog te vroeg om te zeggen hoe WhatsApp precies geld gaat verdienen aan het nieuwe platform, maar een analist met een groot adviesbureau die in Nederland is gevestigd zei op voorwaarde van anonimiteit dat het business model van een mix van abonnementsgeld en de advertentie-inkomsten zou kunnen zijn. WhatsApp for Business zal zijn debuut maken in India, hier zijn meer dan 200 miljoen actieve gebruikers per maand dat is meer dan 15% van de totale user base die WhatsApp's dit jaar telde. "We hebben het in eerste instantie gebouwd voor India om daar te kunnen testen. De gebruikers kunnen ons feedback geven over hoe wij dit product beter kunnen maken, vervolgens zullen we het verder uitbreiden naar Brazilië en Indonesië," zei Acton. Acton staat erop dat er geen compromissen worden gesloten met betrekking tot de eenvoud van het platform. "We hebben al jaren dit bestaande thema, geen advertenties, geen spelletjes en geen gimmicks en dat willen we graag zo houden,". WhatsApp for Business zal wel toestaan dat ​​kleine bedrijven gerichte boodschappen en video's kunnen sturen. Als eigenaar van een kleine onderneming, met vaste klanten zal WhatsApp for Business de communicatie een stuk gemakkelijker maken. En voor bedrijven waar andere mensen hun inkopen doen, zal het de communicatie een stuk gemakkelijker maken," Licht Neeraj Arora toe, hoofd van de business afdeling bij WhatsApp. Veel bedrijven in India maken al gebruik van WhatsApp. Bijvoorbeeld, The Tiffin Carrier, dit is een een voedsel levering service in Assam en krijgt ongeveer 90% van haar omzet via de messaging-app. De oprichter Nayen Das zei dat 80% van zijn gesprekken met cliënten zijn op WhatsApp plaats vinden. Acton maakt duidelijk dat er geen verandering zal komen in de beleving bij het gebruiken van WhatsApp for Business. Voor het bedrijf betekend dat deze volledige controle blijft hebben over met wie zij willen communiceren.

Zeker een interessante ontwikkeling , gezien de strijd die woekert op het vlak van apps voor samenwerking en zakelijke communicatie.

We houden de test in de gaten!


Featured Posts
Recent Posts
Archive